Theorie

Wanneer je vlot je rijbewijs wilt halen, is het zeer verstandig en van groot belang dat je de theorie van de verkeersregels al kent. Dan hoeft je instructeur dat immers niet meer tijdens de rijlessen uit te leggen. Je kan dat uiteraard thuis leren door zelfstudie. Uit jarenlange ervaring is echter gebleken dat je een grotere slagingskans hebt, wanneer je een klassikale theorieopleiding volgt. Je wordt dan direct getoetst en krijgt direct uitleg over zaken die je niet begrijpt. Rijschool Oran in Alkmaar biedt voor het rijbewijs B (auto) de volgende cursussen aan.

 

1-daagse cursus voor de auto:

De theorieles begint om 7.00 uur. Na de theorieles zullen we gezamenlijk naar het CBR gaan waar je in de loop van de middag het theorie-examen aflegt.

Nu inschrijven

 

2-daagse cursus voor de auto:

De theorieles begint op zondag om 9:00 uur en rond 17:00 uur is de les afgelopen.
De tweede lesdag, en je CBR-examen zal plaats vinden op een maandag of dinsdag. De theorieles begint om 08:00 uur. Je doet examentrainingen en vervolgens zullen we gezamenlijk naar het CBR gaan waar je het theorie- examen aflegt.

  • Er is lunch aanwezig (broodjes, koffie, thee en frisdrankjes zijn inclusief).
  • Tip! Bereid je goed voor op de cursus door het maken van je huiswerk.
  • In de regel is het zo dat iedereen die goed Nederlands spreekt, op tijd aanwezig is en goed oplet tijdens de les voor het examen ook slaagt.
  • Mocht je onverhoopt toch zakken, dan mag je de cursus 1x gratis overdoen.
  • Deze cursusgarantie is éénmaal geldig en heeft een geldigheidsduur van één jaar na je eerste reservering. De kosten voor herkansen bedragen €49,25,- (examen + administratiekosten). Je kunt ook zelf je herexamen reserveren via www.cbr.nl voor €31,50

Nu inschrijven

 

Hoe ziet het examen eruit?

Deel 1 – gevaarherkenning

Dit is het eerste onderdeel bij het CBR-theorie-examen en bestaat uit 25 vragen, waarvan je 13 vragen goed moet hebben. Tijdens deze onderdeel is het noodzakelijk dat een leerling tijdig potentieel gevaar kan herkennen, voorspellen en de juiste handeling kan vertonen in het verkeer. Let op, bij dit onderdeel heb je slecht 8 seconde per vraag en kun je kiezen uit 3 scenario’s.

  • Remmen
  • Gas loslaten
  • Niets

Deel 2 – verkeersregels & verkeersinzicht

Dit onderdeel bestaat uit een totaal van 40 vragen, waarvan jij er tenminste 35 goed moet hebben. Tijdens dit deel zijn de auto theorie vragen gebaseerd op meerkeuzen, ja of nee en invulvragen.
Tijdens de cursus wordt al het stof behandeld, nadat de basis sterk is wordt er veel geoefend met CBR-proef examens en worden de vragen nader besproken. Verder krijgen jullie veel tips en truckjes om de vragen makkelijk te beantwoorden, hierdoor zijn de jullie goed voorbereid om het CBR-examen succesvol af te sluiten!

Nu inschrijven

 

Locatie

De cursus wordt gegeven op locatie:
Jan Ligthartstraat 1
1817 MR Alkmaar

 

 

Direct contact

Heb je vragen of wil je een gratis proefles?

 

Bel ons op:

06-108 23 710

Of vul ons contact formulier in: